Letselschade na hondenbeet

Letsel na een hondenbeet, wat nu?

De hond van uw buren die u altijd enthousiast komt begroeten of de hond in het bos die speels op u af komt rennen. Het lijkt allemaal onschuldig, maar jaarlijks worden er zo’n 150.000 mensen in Nederland gebeten door een hond. Een bijtincident kan veel impact hebben op u, de eigenaar van de hond en de omgeving. Nu, maar ook later nog. Wat als mijn klachten blijvend zijn of erger worden? Kom ik in aanmerking voor compensatie en wie is aansprakelijk?

Verwonding van een hondenbeet

Veel hondenbeten veroorzaken blauwe plekken en een kneuzing, maar sommige hondenbeten kunnen ook ernstiger zijn. Bij ruim dertig procent van de gevallen is het incident zo ernstig dat een dokter of het ziekenhuis moet worden ingeschakeld. Een hondenbeet kan namelijk grote en onregelmatige wonden veroorzaken. Daarnaast loopt u het risico dat het weefsel wordt beschadigd en er ontstekingen ontstaan. Hierdoor kan de hondenbeet een grote gevolgen hebben, waarbij het letsel langdurig of zelf blijvend is. Als gevolg hiervan kampt u dagelijks met lichamelijke en financiële problemen door de acties van een hond. Het is daarom belangrijk om uw rechten veilig te stellen.

Aansprakelijkheid hondenbeet

Ondanks dat de eigenaar van een hond het vaak vervelend vindt dat zijn hond een ander heeft gebeten, kan de hond vanzelfsprekend niet aansprakelijk worden gesteld. Een hondenbezitter is aansprakelijk voor de schade die zijn hond aanricht. Op basis hiervan kan u de eigenaar van de hond aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Het is verstandig om dit te doen, omdat het herstel soms langer duurt dan verwacht waardoor de nadelige gevolgen helaas ook langer duren.

Juridische bijstand na een hondenbeet

Letselcompensatie kan u helpen na een bijtincident. De adviseurs helpen u graag met het aansprakelijk stellen van de eigenaar van de hond en verdere juridische bijstand. De adviseurs van Letselcompensatie komen hiervoor graag bij u thuis langs om kennis te maken en de schade te inventariseren. Tijdens dit gesprek maken zij samen met u een overzicht van de misgelopen inkomsten en alle kosten die verband houden met uw letselschade. Bewaar daarom altijd de nota’s van (eigen bijdrage van) revalidatie, vervoerskosten en parkeerkosten. Na het gesprek gaan de adviseurs hard voor u aan de slag, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel.

Het verhalen van uw letselschade kan een langdurig proces zijn, omdat de echte schade pas berekend kan worden als uw medische situatie niet meer verandert. Ondertussen onderhandelen de letselschade-adviseurs voor u over een voorschot. Gedurende het proces houdt de adviseur nauw contact met u over het hoe het met u gaat, hoe het herstel verloopt en of u weer kunt gaan werken. Om uiteindelijk uw letselschade claim te kunnen afronden kijken de adviseurs ook naar langdurige schade en de eventuele toekomstige kosten die u moet blijven maken. Op basis van dit overzicht wordt met de verzekeraar van de tegenpartij een eindregeling afgesproken.

Kortom: de specialisten van Letselcompensatie helpen u graag verder na een hondenbeet. Neem voor onze hulp contact op via vragen@letselcompensatie.nl, op telefoonnummer 085-0644377 of vul onderstaande formulier in.

Persoonlijk advies

Heeft u vragen over uw letsel? Wij vertellen u vrijblijvend meer over uw opties. 

Plan direct een gratis kennismaking in

Kies een moment dat het u uitkomt om met één van onze adviseurs te praten.

Of laat u terugbellen

Nadat u dit formulier indient, nemen we binnen 1 werkdag contact met u op.